Et gårdsalg baseret på lystprincip og økologi

Vi har et gårdsalg fordi vi producerer mere end vi selv og vores nærmeste kan forbruge. Vi producerer ikke i stor skala, men laver det, der er meget af det pågældende år.

Æblemost

Vi har en del gamle og nye æbletræer i vores have, så vi har en fast årlig produktion af æblemost. Vi må ikke kalde den økologisk, fordi den ikke indgår i de økologisk certificerede marker. Men vi dyrker og forarbejder den efter økologiske principper. Æblerne hydropresses og mosten pasteuriseres, så den kan holde i flere år.    

3/4 liter koster 25 kr. og 1 liter koster 30 kr. excl. pant. Vi tager 10 kr. i pant per flaske.

Marmelader 

Vi har mange solbær og ribs, en del stikkelsbær, aronia, brombær og hindbær. Nogle år er der også jordbær og hyldeblomst. Alle buske, bortset fra brombær og hyldeblomst er certificeret økologisk og som med æblemosten sørger vi for at det færdige produkt er økologisk. Vi laver marmelader, gele, og syltetøj.

Et lille glas (200 cl) koster 20 kr. og et stort glas (300 cl) koster 30 kr.

Vin 

Vi har 450 vinplanter. De fleste tilhører Kongemarkens Vinlaug og vin er derfor kun til salg i begrænset omfang. Og det handler også meget om kvaliteten det pågældende år. Vi har med hæld produceret kirsebærvin af surkirsebær fra vores meget gamle kirsebærtræer. Vi eksperimenterer også med kryokoncentreret æblevin. 

Prisen afhænger af kvalitet og størrelse. Så spørg!

Andet 

Nogle år har vi diverse grønsager i overflod, f.eks. små grønne tomater og chili. Så sylter vi i mindre glas eller laver relish. Og hvis du lige står og mangler frossen, økologisk frugt, så spørg. Jeg har ofte et ekstra lager i fryseren.